Vedd észre, ha elkeseredetten próbálkoztok!

Szerző: Lombikbebi.com | 2015-06-29
Vedd észre, ha elkeseredetten próbálkoztok!

Próbálkozzunk beültetések között, vagy ne?  

A válasz rövid: igen. Ha egy pár babát szeretne és lombikbébi programban vesz részt, azért általában a beültetések között természetes úton is próbálkoznak „hátha összejön” alapon. Ez nagyon is jó felfogás, és szükség is van rá, adjuk meg az esélyt a természetnek, hogy felülkerekedjen az orvostudományon, hiszen képes rá, mint azt már számtalan esetben bizonyította: nap mint nap hallunk történeteket „lombikozó” párokról, ahol spontán jött a baba, mindenféle orvosi beavatkozás nélkül, a legváratlanabb pillanatban.

Vajon ezek városi legendák, vagy véletlenek csupán?  Nem legendák, és nem is véletlenek. Számtalan esetben előfordult már, hogy olyan pároknak fogant meg a gyermekük, akik számára természetes úton orvosilag ez lehetetlennek tűnt. Természetesen nem mondható ki egyértelműen, hogy mindenki számára van esély a spontán teherbeesésre. Sajnos ki kell jelentsük, hogy nincs. Érdemes azonban mindig „bíznunk az 1%-unkban”, az esélyt ugyanis meg kell hagyni, akkor is, ha a józan ész mást diktál. Az 1% már számtalan esetben bizonyított!

Nem mindegy viszont, hogy hogyan is telnek ezek a próbálkozások. A gyermekek általában nem olyankor fogannak, amikor mindkét fél agyában csak az jár, hogy vajon most összejön-e vagy sem, és nem adják át magukat az együttlét örömének.  Nem szabad azonban hagynunk, hogy elhatalmasodjon rajtunk a reménykedés. Rengeteg pár próbálkozik elkeseredetten, és ez számos probléma forrása, ráadásul nem csak a gyerek-kérdést teszi egyre inkább kínos témává, hanem kihat az érzelmi életünkre, ezáltal a párkapcsolatunkra is.  Könnyen belehajszolhatjuk a másikat ugyanis abba, hogy egyre inkább tehernek érezze a próbálkozásokat. Nem feltétlenül testileg, inkább a lelki nyomás hatására. Minél többször és minél reménytelenebbül próbáljátok összehozni a babát, annál valószínűbb, hogy negatív hatásokat gyakoroltok egymásra saját magatokra is, és ez bizony kihat a fogantatásra is.

Árulkodó jelek

Alattomos probléma ez, ugyanis nem veszi észre az ember, szépen lassan rátelepszik a közös életre. Ha úgy érzed, az utóbbi néhány együttlét a pároddal erőltetett volt, valamelyikőtök esetleg nem is akarta igazából, csak a cél érdekében „vette rá magát”, akkor álljatok meg egy pillanatra és gondoljátok át a helyzetet.  A későbbiek során ez akár egészen apró okokból adódó veszekedésekhez is vezethet. Ha azt észlelitek, hogy összességében rosszabb a hangulat otthon, az együttlétek néha erőlködésnek tűnnek – esetleg nem is mindig sikerülnek a stressz miatt -, vagy ha a peteérés napjai már nem töltenek el túlzott örömmel, akkor biztos, hogy érdemes mindkettőtöknek változtatni.

Beszéljétek meg!

Mint a legtöbb probléma, ez is a legegyszerűbb módon megoldható. Beszéljétek meg a dolgot! Nem kell tabuként kezelni. Férj és feleség vagytok, vagy ha nem, akkor is életetek párjával tervezitek a közös jövőt és a közös babát. Ki mással beszélhetnétek ezt meg, mint egymással? Ne a barátaitoknak panaszkodjatok, hogy „Nem mehetek sörözni/moziba/cipőket nézegetni, 8-ra haza kell érnem, peteérés van”. 
Nem szégyen kimondani, hogy nem jön be az „erőltetettség”, mert senkinek sem jön be. A felek viszont általában félnek ezt közölni a másikkal, mert még azt hiheti, hogy nem kívánjuk testileg, és ezért nincs kedvünk a szexhez.  

Lazítsatok egy kicsit!

Ha már túl vagytok azon, hogy észrevettétek, hogy nagyon erőlködtök, akkor engedjétek el kicsit a dolgot. Lazítsatok. Mi van akkor, ha kimarad 1-2 alkalom? Szerencsére következő hónapban is lesz peteérés, sőt, utána még jó sokáig. Engedjetek teret kicsit a magánéleteteknek, járjatok – akár külön is – társaságba, ne csak mindig a „muszáj, sikerülnie kell” fojtogató érzése lebegjen előttetek. A testünk megérzi, ha görcsölünk, rossz idegállapotban vagyunk és sok bennünk a stressz. Ekkor szinte semmi esélyünk természetes úton sem, ugyanis a babának esze ágában sincs egy feszült, veszekedős családba érkeznie - ha képesek vagytok kicsit elengedni magatokat, akkor könnyebben jöhet össze a baba is.

vissza a hírekhez