A Fertilovit M plus hatása a spermaképre

Szerző: Lombikbebi.com | 2015-08-04
A Fertilovit M plus hatása a spermaképre

Sokan bizonyára elgondolkodtak a különféle étrend-kiegészítők megtermékenyítő képességre gyakorolt hatásán. Sok reklámot láttunk már, de objektív teszteket még nem. Ennek a trendnek igyekszünk most véget vetni, ugyanis egy anonimitást kérő páciens beleegyezett, hogy a három hónapos Fertilovit M plus kúra előtti és utáni spermiogram eredményeit közzétegyük a weboldalon. A vizsgálatok a budapesti Kaáli Intézetben történtek.

Spermakép a Fertilovit M plus használata előtt

Az említett páciens spermaképe a Fertilovit M plus kezelés előtt bőven a WHO által meghatározott minimumok alatti értékeket mutatott, főleg a TSC (spermium koncentráció) volt nagyon alacsony, ez mindössze 10 millió spermium/ml értéket jelentett. Ezzel még bőven elvégezhető egy IVF eljárás, de ahhoz, hogy természetes úton is próbálkozhassanak, legalább 15 millió spermium/ml értéket kell elérni.

Ráadásul ez még mindig csak a minimum, amit a WHO évek óta folyamatosan csökkent, így a biztos siker érdekében érdemes minél inkább megugrani ezt a szintet, hiszen a 15 millió/ml TSC eredmény még mindig csak az alsó határérték.

Spermakép a Fertilovit M plus használata után

Alanyunk spermaképe jelentős mértékben javult, ráadásul úgy, hogy életmódján, étkezési szokásain nem változtatott. 

Az eredmény kiemelkedő javulást mutat: 3 hónapos Fertilovit M plus használat után a TSC érték 10 millió/ml-ről 25 millió/ml-re növekedett, ami 250%-os eredményt jelent. Erre az értékre már bármelyik andrológus szakorvos azt javasolja, hogy érdemes próbálkozni a spontán teherbeesés elérésével, amennyiben a pár hölgy tagjánál nem áll fenn semmilyen probléma. Korábban kemoterápiát kapott betegeknél is jelentősen javíthat az esélyeken.

A képeken a személyes adatokat kitakartuk, de a TAJ szám utolsó 6 számjegyét meghagytuk a félreértések elkerülése végett, természetesen ugyanarról a páciensről van szó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Minek köszönhető az eredmény?

Mint azt számos tanulmány kimutatta, a megtermékenyítő képesség világszerte folyamatosan csökken a férfiak körében. Tízből legalább egy pár szembesül termékenységgel kapcsolatos problémákkal, melyeknek 30%-a férfiaknál lép fel. A csökkent spermiumszámot és a spermium minőségének romlását számos tényező idézheti elő: légszennyezés, környezeti hatások, nem megfelelő étkezési szokások, dohányzás, stressz. Ezekkel sajnos nap mint nap szembesülünk, kiszűrni azonban nehéz őket. A spermium minőségét az oxidatív stressz is ronthatja.

Mi az az oxidatív stressz?

Az oxidatív stressz általában környezeti hatások miatt lép fel szervezetünkben, például dohányzás, alkoholfogyasztás, kémiai anyagok, stressz vagy trauma hatására. Az oxidatív stressz kifejezés a testünk sejtjeiben a szabadgyökök által okozott károsodást jelenti. A petesejt és a hímivarsejtek különösen veszélyeztetettek. Normál esetben a szervezetünk rendelkezik a megfelelő védelmi mechanizmusokkal (antioxidánsok), de ezek nem mindig vannak jelen szervezetünkben a kívánt mennyiségben. Az oxidatív stressz rossz hatással van a spermiumszámra, jelentősen lecsökkentheti azt. A motilitást is rontja, mivel közvetlenül károsítja a sejtek DNSét, így megnehezíti a petesejt és a hímivarsejt egyesülését. 

Az összetevők tudományosan igazolt hatásai: 

C-vitamin: A C-vitamin egy vízben oldódó antioxidáns, mely megvédi sejtjeinket az oxidatív károsodástól. Segít szervezetünknek feldolgozni a vasat.

Cink: A cink az egyik legfontosabb ásványi anyag, melyet a szervezet nem tud előállítani, így megfelelő táplálkozás útján kell bevinnünk. Segíti a tesztoszteron termelését testünkben, mely az elsődleges férfi nemi hormon. Szervezetünk továbbá nem képes eltárolni sem a cinket. Kutatások alapján egyre magasabb a cinkhiánnyal küzdők száma még a fejlettebb országokban is. A cink fontos szerepet játszik a szénhidrátok, zsírok és proteinek metabolizmusában. Az immunrendszer hatékony működéséhez is cinkre van szükségünk.

E-vitamin: Egy az 1960-as években készült tanulmány felfedezte, hogy az E-vitamin jótékony hatással van a nemzőképességre, továbbá az E-vitamin csökkenti az oxidatív stressz káros hatásait is.

Folsav: A folsav nem csak nőknek, de férfiak számára is fontos tápanyag, mely jótékony hatással van a nemzőképességre. A folsav nagyon érzékeny, könnyen megsemmisül a tárolás és főzés során, így még azok között is magas a folsav hiánnyal küzdők száma, akik egyébként rendszeresen fogyasztanak friss zöldséget és gyümölcsöt.

Szelénium: A szelénium a spermaképzést segíti, valamint megvédi sejtjeinket az oxidatív stressztől.

L-karnitin: Tudományos kutatások eredménye alapján igazolt, hogy az L-karnitin hatékonyan javítja a motilitást. 

Glutation: A glutation az emberi szervezet egyik legjelentősebb antioxidánsa. Megvédi a sejteket az oxidatív stressztől. Számos tanulmány igazolta, hogy a glutation bevitele növelheti a motilitást és csökkentheti az oxidatív stresszt. A glutation felszívódása a gyomorból azonban korlátozott hatékonyságú. A N-acetil-L-cisztein viszont jelentősen felerősíti a glutation szintézist testünkben. Ezért a Fertilovit® Mplus N-acetil-L-ciszteint is tartalmaz, hogy növelje a glutation szintjét a szervezetben. 


L-Citrullin: Az L-citrullin további segítséget nyújt az egészséges spermium termeléshez. Testünk argininné bontja az L-citrullint, mely nagyon fontos
építőköve a proteineknek. Az L-citrullin egyik közkedvelt mellékhatása,
hogy segít az erekció elérésében.

A Fertilovit M plus elérhető webshopunkban! 

 

vissza az esettanulmányokhoz